Novell/roman

Novell

2017-10-12 11:27 #0 av: Lisa12

Jag ska skriva en novell med ämnet barndom och har alltså ingen aning så Snällla hjäp mig tack

Anmäl
2017-10-12 11:42 #1 av: Farwuq

Men om det inte ska vara självbiografiskt så låt bara fantasin flöda.
Tänk dig en människa son helst, t.ex. killen i kassan på ICA. Föreställ dig hans förflutna och barndom.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2017-10-13 11:04 #2 av: parsley

Tänk dig att du har en huvudperson. Den vill något eller har ett mål. För att nå målet stöter den på hinder på vägen som den övervinner. 

Har du några intressen du kan utgå från när du skriver? Om du t ex gillar hästar så kan berättelsen handla om hästar. Din huvudperson kanske är rädd för hästar, men åker ändå till stallet för att rida. Håller du på med idrott så kan du använda dig av det i din berättelse. Din huvudperson ska på en tävling, match eller cup, men det händer något i familjen som gör att det är svårt för din huvudperson att komma iväg och tävla, men på något sätt så löser det sig, så den ändå får tävla.

Gillar du fantasi så skriv om ett barn i en fantasivärld. Ett "vanligt" barn kan t ex komma till en fantasivärld via en portal. 

Skriv om mobbing eller föräldrar som har problem med alkohol från ett barn perspektiv om du tycker det känns intressant att skriva om eller skriv om kärlek och vänskap. 

Har du svårt att komma på något att skriva om, sätt dig med papper och penna och skriv vad som helst i 20 minuter, så brukar det lossna. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.