Biografi, skriva om sitt liv

Att skriva om nära och kära

2016-12-05 11:49 #0 av: Blanksteg

Om ni skulle skriva en memoar eller en verklighetsbaserad roman utifrån era liv, skulle ni våga skriva om nära och kära? T.ex. föräldrar och syskon. Alltså om det är känsliga ämnen man skriver om och om man i dagsläget har en bra relation till varandra. Eller skulle ni låta bli att skriva om det i rädsla för att skapa konflikter och såra dem? Trots att det kan vara viktigt att ha med för berättelsen/memoaren.

Anmäl
2016-12-05 11:55 #1 av: Niklas

Du kan väl fråga dem?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2016-12-05 12:22 #2 av: parsley

Skriver man memoarer eller verklighetsbaserat så blir det onekligen så att man måste skriva om verkliga personer. Olika personer upplever situationer på olika sätt. Om två syskon skulle skriva om sin barndom och uppväxt i samma familj skulle det bli två olika berättelser.

Om det är viktigt för dig att skriva ärligt och precis som du upplevt något så gör det. Skrivande kan fungera som bearbetning. När du skrivit så kan du välja hur du vill gå vidare. Det du skrivit kan hamna i byrålådan. Du kan skicka materialet till bokförlag och hoppas att det blir utgivet eller ge ut boken på egen hand och själv jobba med marknadsföring och försäljning. 

Skriver du om sådant som hänt i ditt liv och personer känner sig utpekade så kan det leda till konflikter. Du får ta ställning till om det är värt det.

Om du vill kan du använda dina erfarenheter, men ändå ta hänsyn till dina anhöriga, så kan du skriva mer fiktivt om dem.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.