Novell/roman

Att återanvända texter

2016-10-09 18:16 #0 av: Blanksteg

Om man skriver en kort berättelse och publicerar den någonstans på internet (Facebook, blogg, kapitel1, osv), kan man fortfarande använda texten i sin helhet eller kopiera vissa stycken och ha med den/dem i en roman?

Publicerar man en text på nätet riskerar man ju att texten kopieras av någon annan som då kanske publicerar den i sitt eget namn (hänt mig en gång förut), och så blir det kanske svårt att bevisa vem som egentligen skrivit texten. Eller?

Anmäl
2016-10-09 18:25 #1 av: Carmarino

Rekommenderar i så fall att du alltid tar en skärmdump där man ser datum och plats (Facebook, blogg etc.) när du publicerar något. Spara dessa på din dator, och spara gärna ett textdokument med texten också. Då har du "datumstämpel" på din text. Tittar du i egenskaperna för dokumentet så kan det se ut som på bilden.

Skulle någon annan publicera samma text senare så har du åtminstone bevis på att texten fanns hos dig innan den andre publicerade den.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.