Allmänt

<u>Ledare - en personlig inledning</u>

2007-09-05 18:01 #0 av: emsems

Att skriva en ledare är inte det lättaste. Att hitta att sätt att personligt förmedla en känsla tanke och idé med tidningen. Hur skriver man en sådan text? Hur håller jag den på en bra nivå av personlighet medan jag försöker locka till läsning? Här finns lite tips om vad man kan tänka på!

En ledare har många delar att ta hänsyn till. Det är tidningens ansikte utåt. Redaktören skriver denna del och den kan i princip innehålla vad som helst mellan himmel och jord. Ibland har ledartexten inte ens med tidningen att göra, utan verkar snarare vara någon plats att skriva av sig lite.

Ofta skriver man något lite roligt, skämtsamt och underhållande med en fyndig rubrik. Att vara lite personlig är inte en nackdel, utan snarare något läsaren brukar uppskatta. Se bara till att det inte blir för mycket.

Ledartexten brukar locka till läsning av resterande del av tidningen. Kanske ta upp en diskussion rörande något som finns med i ett repotage? Vissa ledartexter påminner om en innehållsförteckning, där du kan läsa vad som finns med i tidningen på ett mer talande sätt. Sättet att skriva en ledare är nog lika många som antalet skribenter, men ett rådande tips som kan gälla alla är: Hitta målgrupp, syfte och mål med din ledaretext!

Lycka till i skrivandet!

Mvh EmmaL

Av: EmmaL

Datum för publicering

  • 2007-09-05
Anmäl
2007-09-15 01:01 #1 av: vanessa

Skippar ölen, för jag dricker inget alkohol. Men kanske min Coca-Cola och cigg kan räknas som det :-). /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-09-17 10:49 #2 av: emsems

haha absolut! =)

Anmäl
2007-10-24 20:43 #3 av: Engla

Då kanske ni kan läsa min ledartext som jag ska ha i nästa nummer och komma med kommentarer? Denna gång ska den handla om Linda Hammar, ni vet den underbara tjejen "I en annan del av Köping."

Anmäl
2007-10-25 14:58 #4 av: emsems

absolut! det finns ju en avdelning som kan kan lägga in texter i och be om kommentarer (Vill ha feedback!), blir kul att läsa din!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.