2008-01-14 09:55 #0 av: SusanneStromstedt

Medlem i Sveriges Författarförbund. Kenneth är född 1945, gillar djur, människor och natur. Han ogillar falskhet och hänsynslöshet i allra högsta grad.

Hej, Kenneth Tillenius.
Hur började din författarkarriär? 
 - Den började ca 1985 när jag skrev min första roman: Syndens barn.


Vilka böcker skrev du och vad handlade de om?
- Jag skrev Syndens barn och I änglars skugga.
Boken Syndens barn handlar om socialt utslagna, berättar Kenneth.

Du var författare vars böcker gavs ut. Men du valde att bryta din bana helt. Varför?
- Jag började arbeta med djur. Jag blev ordförande i Västmanland för Djurens Vänner. Mitt förlag hette Carlssons förlag och låg i Stockholm, fortsätter Kenneth. Den gick i konkurs och köptes upp av Liber förlag som inte ger ut så kallad smal litteratur
 
Slutade du med skrivandet helt, eller fortsätter du att skriva för din byrålåda?
- Jag avslutade helt allt litterärt arbete. Dessutom la jag ned Ung Dikt i teamwork med Dramaten i Stockholm och med Västerås Stad, kulturstaben. Jag lade ned projeket 2000 som jag startat år 1991.

Tror du att innehållet i byrån någonsin får se dagens ljus igen?
- Nej... Jag tror inte det. Jag jobbar fortfarande 100% som ordförande i Djurens Vänner och sitter i valbredningen Djurens vänners riksorganisation.

Varför valde du den "bransch" du är i nu?
- Jag valde inte, den valde mig, säger Kenneth leende. Jag började att hjälpa Västerås Katthus och vartefter så kom jag på vad organisationen saknade och hjälpte till med det .

Saknar du någonsin det du gav upp, eller kanske du inte gav upp det helt?
- Ja, jag saknar det ibland, men det var ett stressigt kontaktsökande arbete, med tung faktainsamling för allt material som skulle matas in i manus.

Vad drömmer du om idag? Har du mål som du vill uppnå och i så fall vilka?
- Jag har uppfyllt mina primära mål. Men... Jag skulle vilja ge ut en diktsamling. Jag har två stockholmsförlag på lut, varav ett vill ge ut mina dikter. Men tiden räcker inte till för att göra det arbetet!

Läs gärna här Kenneths blogg: Västerås Robin Hood

Av Susanne Strömstedt